Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne "Külliye" olma vasfı bu eserle tamamlanmış olacak.
Dünyanın sayılı ve Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olarak planlanan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi için artık sayılı günler kaldı.
Külliye'nin mimari kimliğine uygun, hem Selçuklu hem Osmanlı hem de çağdaş mimariden esintiler taşıyan muazzam bir eser.
Genel koleksiyonun yanında özel koleksiyonların da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ne kazandırıldı Kütüphane bu özel koleksiyonlarla giderek daha da zenginleşeceği belirtildi. Elektronik koleksiyonların toplanmasıyla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde yürüyor. Teknolojiyi de takip eden bir altyapı burada kuruldu. Dolayısıyla okuyucularımız hem raflardan istediği kitabı matbu olarak alıp, sayfalarını çevirerek okuyabilecekler hem de elektronik ortamda o kitaplara, yayınlara, süreli yayınlara, dergilere, gazetelere ulaşma imkanları olacak.
Müzisyen ve bestekar Cinuçen Tanrıkorur, Tarihci-akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Şevket Eygi gibi yazarlar bağışta bulunmuşlardır. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yurtdışındaki temsilciliklerden de kitap bağışları geliyor.
Kütüphanede 5-10 ve 10-15 yaş gruplarına özel çocuk bölümler olacak. Mimarisinden mobilyasına, lavaboların boyundan özel okuma odalarına kadar çocukların keyifli vakit geçireceği bir okuma ortamı olacak.
Kubbesinde "O kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir" ayeti yer almaktadır.