kombi servisimedyum
demirdokum demirdokum servis bosch servis bosch servisi vaillant servis susler servis auer servis ariston servis protherm servis ferroli servis
 

RestoraTÜRK

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür




Paylaş      

Anasayfa Haberler Duyurular Kültürel Mirasın Korunması Sürecinde Kalifiye Uygulama Elemanı Yetiştirme Programı

Kültürel Mirasın Korunması Sürecinde Kalifiye Uygulama Elemanı Yetiştirme Programı

HABER NOTU:

Yeni bir KOREFD programı için duyurudur. İlgilenenlerin RestoraTÜRK' ü referans gösterip başvurmaları gerekmektedir. Programın imkanları geniş olduğundan RestoraTÜRK referansı sizin için bir şans olacaktır.

Koruma ve Restorasyon Firmaları Derneği’nin (KOREFD) 2005 yılında Avrupa Birliği’nden fon alınarak yürüttüğü ve 2007 yılından itibaren de T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaklığı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle sürdürülen “Kültürel Mirasın Korunması Sürecinde Kalifiye Uygulama Elemanı Yetiştirme Programı” kapsamında 1 Şubat 2010 tarihinde eğitime başlanılacaktır.

Yazımız ekinde amacı ve genel çerçevesi ile katılım koşulları aktarılan programdan faydalanmak isteyen gençlerin başvuruda bulunarak önkayıt yaptırmaları gerekmektedir. Katılımcılardan herhangi bir ücret alınmadan ve mecburi hizmet gibi bir ön koşul konulmadan gerçekleştirilen program sonucunda eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifikalandırılacak, üstün başarı gösterenlere iş olanakları sunularak istihdamları sağlanacaktır.

Eğitim programını öğrenci ve mezunlarınıza duyurmanız, onları bilgilendirmeniz konusunda gereğini ve bilgilerinizi arz ederiz.

Saygılarımızla,

Eğitim Koordinatörü
Yüksek Mimar Restorasyon Uzmanı

Nurdan KUBAN

Tel: 0 212 531 90 42

Eki: Projenin Tanımı ve Başvuru Koşulları (2 sayfa)


EĞİTİM PROGRAMI

Tarih öncesi çağlardan beri pek çok uygarlığın belgelerini günümüze taşıyan Türkiye, kültür varlığı yönünden zenginliğiyle, dünya kültür mirasının en önemli yapı taşlarından biridir. Buna rağmen, ne yazık ki, yurdumuzda gerçekleştirilen restorasyon uygulamalarında, proje aşamasındaki uzmanlığın uygulamalara yansıtılmasında önemli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunun temel nedeni, restorasyon alanında özel uzmanlık gerektiren konularda bilgi ve beceriye sahip, çağdaş uygulama teknik ve yöntemlerine hakim ara elemanların eksikliğidir.

Kültür varlıklarının ve tarihi alanların çağdaş ilkelere uygun, doğru yöntemlerle korunması ve gelecek nesillere tüm özgün nitelikleriyle iletilmesinin, ancak eğitimli ve bilinçli uygulamacıların yetiştirilmesiyle gerçekleşeceği inancındayız. Bu amaçla, 2005 yılında Avrupa Birliği’nden fon alarak, 2007 yılından itibaren de Vakıflar Genel Müdürlüğü desteği ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansmanı ile gerçekleştirdiğimiz “Kültürel Mirasın Korunması Sürecinde Kalifiye Uygulama Elemanı Yetiştirme Programı” başlıklı proje kapsamında eğitim alan gençler bilinçli uygulamacılar olarak sektördeki yerlerini almışlardır.

Proje kapsamında oluşturulan eğitim programında amaç; katılımcılara boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir uğraş sağlamak değil; aksine, özel uzmanlık gerektiren bu sektörde ihtiyaç duyulan kalifiye uygulama ustalarını yetiştirmek üzere katılımcılara meslek edindirmektir.

EĞİTİM SÜRECİ

Teorik Eğitim Süreci: Konusunda uzman akademisyenler ve uygulamacılar tarafından yürütülen teorik eğitimde, restorasyon kuram ve felsefesini, dünyada ve Türkiye’de geçerli koruma yaklaşımlarını, ilke, yöntem ve teknikleri, yürürlükte bulunan yasa ve yönetmelikleri içeren temel bilgiler katılımcılara aktarılmaktadır. Ayrıca, geleneksel yapım sistemlerinin ve kullanılan malzemelerin özellikleri, geleneksel üretim ve işleme teknikleri ile bu malzemelere uygun koruma, bakım ve onarım teknikleri tanıtılarak uygulama için gerekli teknik altyapı oluşturulmaktadır. Teorik eğitim, tarihi bölgelere, önemli anıtlara ve kültür varlıklarına ilişkin uygulama alanlarına düzenlenen teknik gezilerle desteklenmektedir.

Uygulama Eğitimi Süreci: Restorasyon uygulamalarının yapıldığı şantiyelerde yürütülmektedir. Katılımcılar şantiye ortamında, usta-çırak ilişkisi içinde, birebir çalışarak ve yeterli derecede pratik yaparak el becerilerini geliştirmektedirler. Uygulama eğitimi süreci teknik eğitim günleriyle desteklenmekte ve katılımcılar bu günlerde, iş yaşamlarında karşılaşacakları bazı özel uygulamaları akademisyen, usta ve usta yardımcılarından oluşan bir ekip eşliğinde işleyerek bu konularda deneyim kazanma olanağı bulmaktadırlar.

KATILIM VE SÜRECE İLİŞKİN BİLGİLER

Başvuru Koşulları;
· T.C. vatandaşı olmak,
· iki yıllık meslek yüksek okulu mezunu olmak
· 30 yaşını aşmamış olmak,
· koruma ve restorasyon alanında, uygulamacı olarak çalışmayı istiyor olmak,

Başvuru ve Eğitim Süreci;
· Teorik eğitim süreci: 01.02.2010 – 26.02.2010
(Hafta içi her gün 4 saat olarak düzenlenmiştir.)
Sınav tarihi: 26.02.2010
(Sınavda başarılı olanlar uygulama eğitimine devam edebileceklerdir.)
· Uygulama eğitimi süreci: 01.03.2010 – 01.10.2010
(Hafta içi her gün, günde 8 saat olarak düzenlenmiştir. Ayrılan süreç içinde katılımcıların toplam 140 günü tamamlaması gerekmektedir.)
· Değerlendirme süreci: 01.10.2010 – 01.11.2010
· Sertifikalandırma Aralık 2010
· (Teorik eğitim ve uygulama eğitimini başarıyla tamamlayanlar sertifikalandırılacaktır.)
Ücret;
· Eğitim programı ücretsizdir.
Eğitim Yeri;
· Teorik eğitim, eğitim koordinasyon merkezi bünyesindeki derslikte;
· Uygulama eğitimi, İstanbul il sınırları içindeki eski eser onarım şantiyelerinde gerçekleştirilecektir.

İletişim;
KOREFD Eğitim Koordinasyon Merkezi
Tel: 0212 531 90 42
Adres: Amcazade Hüseyin Paşa Sıbyan Mektebi
Eski Saraçlar Sokak No:3 Saraçhane Fatih / İSTANBUL

 

 

Reklam
Reklam
Giriş yaparak üyelerin sahip olduğu birçok bilgiden yararlanabilir ve RestoraTÜRK FORUM'da bütün herşeyi özgürce konuşabilirsiniz...

Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...




Copyright © 2002 - 2011 Designed by  
YASAL UYARI