kombi servisimedyum
demirdokum demirdokum servis bosch servis bosch servisi vaillant servis susler servis auer servis ariston servis protherm servis ferroli servis
 

RestoraTÜRK

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür




Paylaş      

Anasayfa Yayınlar Kitaplar İstanbul'un 100 Kubbesi

İstanbul'un 100 Kubbesi

Yazar    :    Kaya ÜÇER
Yayınevi:    İBB KÜLTÜR A.Ş. YAYINLARI
Konu    :    İSTANBUL'UN YÜZLERİ
Editör    :    Betül Eren
Sayfa Sayısı    :197

Gök kubbenin hayatımızdaki yansıması olan kubbeli yapılar, Orta Asya'da çadır mantığıyla başlamış, sonraları gelişme göstermiş ve daha sağlam malzemelerle yapılarak yaşam alanlarında kullanılmıştır. Kubbeler İslamiyet'in kabulüyle gündeme gelen camilerin belirleyici unsuru olarak günümüze kadar gelmiştir. Camilerin bulunduğu hemen her toplumda kubbeli yapılara rastlamak mümkünse de, yüzyıllar boyunca inşa edilen eserlerde kullanılan kubbeler, İstanbul siluetinin vazgeçilmez unsurları haline gelmiştir.

İstanbul'un Yüzleri Serisi'nin 63. kitabı olarak hazırlanan İstanbul'un 100 Kubbesi, şehre damgasını vuran ilk kubbeli yapı olan Ayasofya'yla başlıyor ve son dönemde kamu alanında yapılmış en dikkat çekici kubbeli eserlerden 1453 Panorama Tarih Müzesi'yle son buluyor.
Kitapta yapıların mimari özelliklerinin yanı sıra, kubbelerin iç tezyinatları hakkında da doyurucu bilgiler bulunuyor. Kubbelerin hem iç hem dış fotoğraflarına yer verilen kitap, detay görüntülerle de zenginleştirilmiştir.
 

Reklam
Reklam
Giriş yaparak üyelerin sahip olduğu birçok bilgiden yararlanabilir ve RestoraTÜRK FORUM'da bütün herşeyi özgürce konuşabilirsiniz...

Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...




Copyright © 2002 - 2011 Designed by  
YASAL UYARI