RestoraTÜRK

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür
Anasayfa Arkeolojik Eserlerin Konservasyonu Arkeolojik Eserlerin Restorasyonu

Arkeolojik Eserlerin Restorasyonu

Eserlerin Restorasyonu

Ancak eser birkaç yada bir çok parçadan oluşuyorsa bu eseri tümlememiz gerekmektedir. Bunun için yapılacak olan işlem ilk olarak eserin birbiri ile yapışacak olan kenarlarını %5 Paraloid ile bir kaç kez konsolide etmektir, bunu yapmamızdaki amaçlardan birisi eser yanlış yapışıp ayrılacak olursa kenarlarının hasar görmemesi içindir. Daha sonra birleşen parçalar %50 paraloid B72 ile yapıştırılır.

Bütün bu işlemler yapılırken eserin tekrar konservasyon sırasındaki durumunu bilmek için fotoğrafını çekeriz.


Yapıştırma işleminden sonra eğer eser sergiye çıkacaksa veye yeteri kadar sağlam değilse eserde kalan boşlukların alçı ile doldurulması gerekmektedir. Öncelikle eserin üzerine, eseri koruma amaçlı ve alçının kolay temizlenmesi için metil selüloz denilen suda çözünen organik bir polimer süreriz. Daha sonra dişçilerinde kalıp almada kullandıkları dişçi mumu denilen bir madde ile boşlukların kalıbını alırız ve bu boşlukları alçı ile doldururuz.Eğer eser sergiye çıkacaksa alçı aslına uygun renklerde akrilik boyalarla boyanır, ancak depoya kaldırılacaksa boyamaya gerek duymayız.

 

Reklam
Reklam
Giriş yaparak üyelerin sahip olduğu birçok bilgiden yararlanabilir ve RestoraTÜRK FORUM'da bütün herşeyi özgürce konuşabilirsiniz...

Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...




Copyright © 2002 - 2011 Designed by  
YASAL UYARI