RestoraTÜRK

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür
Anasayfa Sanat Hat Sanatı 3. Albaraka Hat Yarışması Başlıyor

3. Albaraka Hat Yarışması Başlıyor

3. Albaraka hat yarışması başlıyor

Hat sanatına katkıda bulunmak ve onu zenginleştirmek amacıyla Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından üç yılda bir gerçekleştirilen uluslararası hat yarışması bu yıl üçüncü kez yapılıyor.

İlk olarak 2005 yılında düzenlenen Albaraka Hat Yarışması'nın bu yılki konusu 'adalet ve kul hakkı'. Yarışma; celî sülüs, sülüs, sülüs-nesih, celî ta'lîk ve celî divanî olmak üzere beş dalda gerçekleştirilecek. Şeref üyeliğini dünyaca tanınan hat sanatçılarımız Prof. Uğur Derman ve Hasan Çelebi; juri üyeliklerini Mehmed Özçay, Davut Bektaş ve Ali Toy'un yapacağı yarışmaya katılacak eserler, 1 Nisan 2012 tarihine kadar yarışma sekreterliğine gönderilebilecek. Sonuçları 15 Mayıs 2012'de açıklanacak yarışmada, 5 dalda toplam 15 eser ödüllendirilecek. Eser sahiplerinin derecesine göre 7, 10 veya 15 bin TL para ödülü alacağı yarışmada, toplamda 160.000 TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giremeyen eserler arasından jürinin uygun göreceği çalışmalara 1.500 TL teşvik ödülü verilecek.

Geçtiğimiz yıllarda ödül alan eserlerin Macaristan'da sergilendiği uluslararası hat yarışmasında bu yıl da ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 2012 yılında düzenlenecek sergilerde sanatseverlerle buluşacak. (www.albarakahat.com)

Kaynak: Zaman

 

Reklam
Reklam
Giriş yaparak üyelerin sahip olduğu birçok bilgiden yararlanabilir ve RestoraTÜRK FORUM'da bütün herşeyi özgürce konuşabilirsiniz...

Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...




Copyright © 2002 - 2011 Designed by  
YASAL UYARI